ORTAK TEST PARAMETRELERİ
Toplam Sayım (TC), E.coli ve Koliform (EC), Enterobacteriaceae (ETB), Maya ve Küf (YM, YMR), Staphylococcus aureus (X-SA), Bacillus cereus (X-BC) ve Salmonella (SL)
ÖRNEK HAZIRLAMA
İndikatör organizmalar için (TC, EC, ETB, YM, YMR, XSA ve XBC): Steril bıçak veya makas kullanarak standart numune boyutunu (örneğin 1 g veya 10 g) kesin.
Steril bir kaba koyun; daha sonra uygun hacimde steril seyreltici ekleyin (örneğin 9 ml veya 90 ml Tamponlu Pepton Su veya BPW, Maksimum Geri Kazanım Seyreltici veya MRD veya% 0.1 Pepton Su). Homoge nize ve buna göre seyreltin.
Patojen (SL) için: 25 g ağırlığında ve 225 ml steril BPW ile seyreltin.
MEVZUAT KRİTERLERİ
Türk Gıda Kodeksi, Gıda ve İlaç İdaresi (FDA), Gıda Standartları Ajans (FSA) veya diğer yerel düzenleyici kurumlar.