ORTAK TEST PARAMETRELERİ
Toplam Sayı (TC), E.coli ve Koliform (EC), Enterobacteriaceae (ETB), Maya ve Küf (YM, YMR), Staphylococcus aureus (X-SA), Salmonella (SL) ve Listeria (LS).
ÖRNEK HAZIRLAMA
İndikatör organizmalar için (TC, EC, ETB, VM ve XSA): Meyve veya sebzeden standart numune büyüklüğünü (örneğin 1 g veya 10 g) steril bir bıçak veya makas kullanarak kesin ve steril bir kaba koyun. Uygun miktarda steril seyreltici ekleyin (örneğin 9 ml veya 90 ml Tamponlu Pepton Su veya BPW, Maksimum Geri Kazanım Seyreltici veya MRD veya% 0.1 Pepton Su), ardından homojenleştirin ve seyreltin.
Patojenler için (SL ve LS): Kesilmiş numuneler için, 25 g ağırlığında ve 225 ml steril BPW ile seyreltin. Tüm meyve veya sebzelerde, gözle görülür kirler dahil, numuneleri olduğu gibi test edin. Örnek yüzdürmek için yeterli steril BPW ekleyin.