ORTAK TEST PARAMETRELERİ
Toplam Sayım (TC), E. coli ve Koliform (EC), Maya ve Küf (YM, YMR), Staphylococcus aureus(X-SA), Salmonella (SL) ve Listeria (LS)
ÖRNEK HAZIRLAMA
İndikatör organizmalar için (TC, EC, YM,YMR ve X-SA);
- Filtrelenebilir sıvı numuneleri için: 0,45 µm gözenek boyutunda 47 mm membran filtre kullanarak 100 ml sıvı numuneyi filtreleyin.
- Filtrelenemeyen sıvı ve toz numuneler için: Standartlaştırılmış numune boyutunu tartın (örneğin, 1 g veya 10 g). Steril bir kaba koyun; daha sonra uygun hacimde steril seyreltici ekleyin (örneğin, 9 ml veya 90 ml Tamponlu Pepton Su veya BPW, Maksimum Geri Kazanım Seyreltici veya MRD veya% 0.1 Pepton Su). Homojenize edin ve buna göre seyreltin.
Patojenler (SL ve LS) için: 25 g ağırlığında ve 225 ml steril BPW ile seyreltin.
MEVZUAT KRİTERLERİ
Türk Gıda Kodeksi, Gıda ve İlaç Reklam Kaydı (FDA), Gıda Standartları Ajansı (FSA) veya diğer yerel düzenleyici kurumlara başvurun.