Oteller ve Gastronomi Hijyen Kontrolü

Lumitester Smart hijyen monitörü cihazlarıyla 10 saniyede bakteri ve virüs kontrolü

Hijyen, birçok işletmede hazır gıdaların kendi bünyesinde üretildiği veya operasyonel düzeyde pazarlandığı gibi otel ve catering endüstrisinde önemli bir rol oynamaktadır. Bu genellikle zincirleme veya konsepte dayalı operasyonlarda, aynı zamanda her türlü yemek servisi operasyonunda veya otelde de geçerlidir. Ürünler müşteriye sunulur ve genellikle doğrudan yerinde tüketilir. Oteller ve catering işletmeleri bu nedenle hijyen ve güvenlik açısından özellikle katı gereksinimleri karşılamalıdır.

Bu katı hijyen önlemlerine uymak için HFS, örneğin temizlikten sonra yüzeylerdeki mevcut hijyen durumu hakkında bilgi sağlayan çeşitli hızlı testler sunar. Çalışma masaları ve mutfak eşyaları, gıda güvenliği gerekliliklerinin bir parçası olarak mikrobiyolojik mikroplar için düzenli olarak kontrol edilmelidir. Bu patojenik mikroorganizmalar, gıdalarda özellikle tehlikeli potansiyele sahiptir ve insanlarda bulantı, kusma veya ishale neden olabilir.

İşletmeci, güvenli gıdanın üretilmesi veya piyasaya arz edilmesinin ana sorumluluğunu taşır ve bu nedenle gerekli hijyenik koşulların sağlanmasından tek başına sorumludur. Yasal olarak gerekli hijyen kontrolleri HACCP ilkelerine dayalı olmalıdır.

Lumitester Smart ve LuciPac A3 testleri, otel ve catering endüstrisinde hijyen durumunun verimli ve güvenilir bir şekilde izlenmesini sağlar.

AĞIRLAMA VE YEMEK HİZMETİ İŞLETMELERİNDE GIDA HİJYENİ

Gıda mağazası, otel ve restoran işletmecileri, hijyenin korunmasını sağlamak için çeşitli güvenlik prosedürlerini izlemelidir. Buna çalışma ortamı, ekipman, çalışanların kişisel hijyeni, atık yönetimi, su kalitesinin sağlanması ve temizlik kontrolü dahildir. Gıda güvenliği, depolama ve dağıtım sırasında da sağlanmalıdır ve düzenli mikrobiyolojik testleri içerir.

Güvenlik ilkeleri HACCP konseptine dayalıdır ve endüstrinin çeşitli koşullarına uyarlanmıştır. Tedarik zincirinin herhangi bir yerinde tehlikeler ortaya çıkabilir. Bu, perakende, catering ve ağırlama tesislerinin alanlarını içerir. Mikroorganizmalar yüzeyleri ve personel ekipmanını kolonize edebilir ve tüketiciler için tehlike oluşturabilir.

Hijyen kontrolünün olmaması veya gıdaların işlenmesindeki hatalar, özellikle yaşlılar ve küçük çocuklar için hayati tehlike oluşturabilecek ciddi bulaşıcı hastalıklara yol açabilir. Hijyen düzenlemeleri, taze ve açık gıdaların işlenmesi söz konusu olduğunda özellikle önemlidir ve özellikle katıdır.

  • HACCP İLKELERİNE GÖRE ATP TESTLERİ
  • A3 (ATP+ADP+AMP) LUMİTESTER AKILLI
  • 10 SANİYE İÇİNDE GÜVENİLİR OKUMALAR
  • KULLANIMI KOLAY
  • MÜKEMMEL HASSASİYET
  • BULUT TABANLI VERİ YÖNETİMİ VE DOKÜMANTASYONU

Catering Ticaretinde En Önemli Hijyen Düzenlemeleri

Geçerli hijyen düzenlemelerinin başlangıç ​​noktası, iyi hijyen uygulamaları için ulusal kılavuzlardır. HACCP'ye göre şirkete özel kendi kendine kontrollerde uygun hijyen ve gıda güvenliği için vazgeçilmez bir yardımcıdır. Ayrıca, işletme sahiplerinin HACCP konseptleri kapsamında önleyici tedbirler almakla yükümlü olduğu AB hijyen mevzuatına uyulmalıdır. Ayrıca alınan önlemlerin ve bunların etkililiğinin ilgili belgelerini de gerektirir.

HİJYEN KONSEPTİNİN EN ÖNEMLİ YÖNLERİ ŞUNLARDIR:

  • Statükoyu belirleyin ve potansiyel tehlikeleri kontrol etmek için önlemleri tanımlayın
  • Gıda güvenliği ile ilgili operasyondaki kritik noktaları belirleyin
  • Ölçümler ve risk değerlendirmesi için limitler belirleyin
  • Kimin hangi testleri ne zaman yapacağını belirleyin
  • Sonuçların belgelenmesi ve düzeltici eylemlerin düzenlenmesi
  • Testlerin etkinliğini düzenli olarak kontrol etmek
  • Alınan tüm önlemlerin belgelenmesi ve izlenebilirliği
  • Çalışanların düzenli eğitimi

Lumitester Smart

LuciPac A3

Compact Dry

Compact Dry Swab

İyi hijyen uygulaması neye benziyor?

Otel ve yemek işletmelerinde uygun ve iyi hijyen uygulamalarına uyulmalıdır. Bunlar, örneğin ATP testleri gibi, tanınmış HACCP ilkelerine göre önleyici kendi kendine kontroller yoluyla gerçekleştirilir ve potansiyel riskleri en aza indirmeyi amaçlar.

SÖZDE GHP ÖNLEMLERİ ÖNCELİKLE ŞU ALANLARI KAPSAR:

  • Emniyet
  • Sorumluluk
  • İzlenebilirlik
  • Şeffaflık
  • Acil Durum
  • Önleme
  • İşbirliği

Perakendede En Önemli Hijyen Düzenlemeleri

Mikropların yüzeyler yoluyla bulaşmasını önlemek için hem operasyonel hem de personel hijyeni olmak üzere genel hijyen şarttır. Bununla birlikte, tek başına temizlik yeterli değildir, çünkü mikroorganizmalar öldürülür, ancak tamamen ortadan kaldırılmaz, böylece diğer bakteriler için besin olarak hizmet edebilecekleri diğer yüzeylere daha fazla yayılma meydana gelebilir.

Bu nedenle, yüzey dezenfeksiyonu, el ile temas eden ve farklı kişiler tarafından kullanılan tüm yüzeyler için gıda ticareti için HACCP konseptinin bir parçasıdır. Pandemi açısından da ek hijyen önlemleri alınmalı ve izlenmelidir. Özellikle gıda ticaretinin pandemi sırasında halka arz sağlamak gibi temel bir görevi vardı. Örneğin, temassız kapıları açmak veya alışveriş sepetlerini düzenli olarak dezenfekte ederek temizlemek her zaman mümkün değildir.

O zamandan beri birçok girişte ve alanda temassız el dezenfeksiyon dispenseri bulundu, ancak işletme sahipleri de tezgahın arkasında uygun gıda hijyeni için görevlerini yerine getirmelidir.

Sıkça Sorulan

Sorular

Şirketin tüm odaları, dış mekan tesisleri, ekipmanı, makineleri ve cihazları için tüm temizlik ve hijyen önlemlerini içerir.

Hijyen takibi eyaletlerin sorumluluğundadır ve ilgili sağlık daireleri tarafından yürütülür.

Gıda hijyeninin amacı, gıdanın üretimi, işlenmesi veya ticareti sırasında mikrobiyal kontaminasyonla temas edebilecek tüketicileri ve çalışanları korumaktır. Bu, olumsuz sağlık etkilerini önlemek içindir.

İyi hijyen uygulaması, kuruluşlarda hijyen, kişisel hijyen, mesleki hijyen ve gıda hijyenini içerir ve gıdaları bozulma veya kontaminasyondan korumayı amaçlar.

TEKLİF FORMU

Teklif formu aracılığıyla istediğiniz ürünle ilgili teklif isteyebilirsiniz.

TOP