Hijyen, birçok işletmede hazır gıdaların kendi bünyesinde üretildiği veya operasyonel düzeyde pazarlandığı gibi otel ve catering endüstrisinde önemli bir rol oynamaktadır. Bu genellikle zincirleme veya konsepte dayalı operasyonlarda, aynı zamanda her türlü yemek servisi operasyonunda veya otelde de geçerlidir. Ürünler müşteriye sunulur ve genellikle doğrudan yerinde tüketilir. Oteller ve catering işletmeleri bu nedenle hijyen ve güvenlik açısından özellikle katı gereksinimleri karşılamalıdır.
Bu katı hijyen önlemlerine uymak için HFS, örneğin temizlikten sonra yüzeylerdeki mevcut hijyen durumu hakkında bilgi sağlayan çeşitli hızlı testler sunar. Çalışma masaları ve mutfak eşyaları, gıda güvenliği gerekliliklerinin bir parçası olarak mikrobiyolojik mikroplar için düzenli olarak kontrol edilmelidir. Bu patojenik mikroorganizmalar, gıdalarda özellikle tehlikeli potansiyele sahiptir ve insanlarda bulantı, kusma veya ishale neden olabilir.
İşletmeci, güvenli gıdanın üretilmesi veya piyasaya arz edilmesinin ana sorumluluğunu taşır ve bu nedenle gerekli hijyenik koşulların sağlanmasından tek başına sorumludur. Yasal olarak gerekli hijyen kontrolleri HACCP ilkelerine dayalı olmalıdır.
Lumitester Smart ve LuciPac A3 testleri, otel ve catering endüstrisinde hijyen durumunun verimli ve güvenilir bir şekilde izlenmesini sağlar.