ELISA, Enzyme-Linked Immunosorbent Assay anlamına gelir ve alerjenlerin plakalar üzerindeki antikorlara bağlandığı immünolojik bir protein saptama yöntemini tanımlar.
Floresan boyalar kullanılarak bunlar daha sonra uygun cihazlarda görünür hale getirilebilir. Tespit limiti 0,1 ila 1 mg protein/g aralığındadır ve nicel bir test olarak gerçekleştirilebilir.
Alman Allergoloji ve Klinik İmmünoloji Derneği'nin (DGAI) gıda alerjisi çalışma grubu, dünyanın birçok ülkesinde benzer şekilde, bir kilogram gıda başına 1 mg protein değerini eşik değer olarak tanımlamıştır.
ELISA yöntemi, yeterli hassasiyete sahip karmaşık numunelerde bile alerji hastaları için önemli olabilecek alerjenleri veya izlerini tespit edebilir. Özellikle üretim sırasındaki sürekli kontroller için ELISA yöntemi, çapraz reaksiyona giren bileşenlerin varlığını dışlamak için güvenilir bir yöntem sağlar. Ayrıca testler, nihai ürün sürümü için kalite kontrolünün bir parçası olarak kullanılabilir.
Morinaga Alerji Testi ELISA Kit II, kompleks, ısıl işlem görmüş ve işlenmiş gıdalardan sağlam ve verimli protein ekstraksiyonunun yanı sıra mükemmel özgüllüğü ile ikna eder. Bu, özel antikorların yanı sıra özellikle sıkı bir ekstraksiyon tamponu kullanılarak elde edilir. Bu, yüksek oranda işlenmiş gıdalarda bile doğru sonuçlar ve alerji hastaları için daha yüksek güvenlik anlamına gelir.
Ürün hattının özel bir özelliği, 0,31 ppm tespit limiti ile yüksek oranda işlenmiş ve ısıl işlem görmüş gıdalarda bile soya ve yumurtayı tespit edebilmesidir.
Ürün grubu, buğday, yumurta, yer fıstığı, soya, süt ve süt ürünleri, diğer sert kabuklu yemişler, kabuklu deniz ürünleri ve balık gibi tüm "Büyük 8" alerjenler için testleri içerir. Bu ortak parametreler portföyü, bütünsel ve tutarlı bir alerjen yönetim programının en yüksek kalitede takip edilmesini sağlar.