• https://www.facebook.com/HFS-Mikrobiyoloji-278173669270053/
  • https://twitter.com/hfsmikrobioloji

Taze Sebze ve Meyve Ürünleri


HER ZAMAN DAHA İYİ BİR YOL VARDIR !







ORTAK TEST PARAMETRELERİ

Toplam Sayı (TC), E.coli ve Koliform (EC), Enterobacteriaceae (ETB), Maya ve Küf (YM, YMR), Staphylococcus aureus (X-SA), Salmonella (SL) ve Listeria (LS).

 

ÖRNEK HAZIRLAMA

İndikatör organizmalar için (TC, EC, ETB, VM ve XSA): Meyve veya sebzeden standart numune büyüklüğünü (örneğin 1 g veya 10 g) steril bir bıçak veya makas kullanarak kesin ve steril bir kaba koyun. Uygun miktarda steril seyreltici ekleyin (örneğin 9 ml veya 90 ml Tamponlu Pepton Su veya BPW, Maksimum Geri Kazanım Seyreltici veya MRD veya% 0.1 Pepton Su), ardından homojenleştirin ve seyreltin.

Patojenler için (SL ve LS): Kesilmiş numuneler için, 25 g ağırlığında ve 225 ml steril BPW ile seyreltin. Tüm meyve veya sebzelerde, gözle görülür kirler dahil, numuneleri olduğu gibi test edin. Örnek yüzdürmek için yeterli steril BPW ekleyin.


MEVZUAT KRİTERLERİ

Türk Gıda Kodeksi, Gıda ve İlaç İdaresi (FDA), Gıda Standartları Ajans (FSA) veya diğer yerel düzenleyici kurumlar.



    UYGULAMA NOTLARI

Özellikle asitli meyveler için 10-1 seyreltmeden sonra numunenin pH`ını kontrol edin. Numune pH'ının 6-8 arasında olduğundan emin olun, 6'dan düşükse steril 0.1N Sodyum Hidroksit(NaOH) veya 8'den yüksekse 0.1N Hidroklorik Asit(HCI) kullanarak nötrleştirin




Örnek Rengin Sonuç Yorumuna Etkisi

Compact Dry EC için, çoğu meyve(örneğin elma ve domates) doğal olarak β -Galaktosidaz'a sahip olduğu için girişim gözlemlenebilir. Bu duruma göre seyreltin. Örnek: Elma





                     

Şekil 3:Compact Dry EC, β-Giucuronidase aktivitesine dayanan diğer E.coli testlerine benzer.

CompactDry™ EC; E. coli 0157: H7'yi tespit edemiyor

E.coli: Mavi koloniler

Koliform: Mavi koloniler + Bordo koloniler