• https://www.facebook.com/HFS-Mikrobiyoloji-278173669270053/
  • https://twitter.com/hfsmikrobioloji

Süt ve Süt Ürünleri


HER ZAMAN DAHA İYİ BİR YOL VARDIR !







ORTAK TEST PARAMETRELERİ

Toplam Sayım (TC), E. coli ve Koliform (EC), Maya ve Küf (YM, YMR), Staphylococcus aureus(X-SA), Salmonella (SL) ve Listeria (LS)

 

ÖRNEK HAZIRLAMA

İndikatör organizmalar için (TC, EC, ETB, YM, YMR X-SA ve XBC *):

  • Katı ve Sıvı Numuneler: Steril bir bıçak veya makas kullanarak standart numune boyutunu (örneğin 1 g veya 10 g) kesin veya tartın. Steril bir kaba koyun, sonra uygun hacimde steril seyreltici ekleyin (örneğin 9 ml veya 90 ml Tamponlu Pepton Su veya BPW, Maksimum Geri Kazanım Seyreltici veya MRD veya% 0.1 Pepton Su). Homojenize edin ve buna göre seyreltin.
  • Tereyağı: ISO 6887-5: 2010'a göre, 10 g veya 25 g numuneyi steril şişeye koyun ve 45°C su banyosunda eriyene kadar ısıtın. Önceden ısıtılmış 45°C'ye ısıtılmış steril 90 ml veya 225 ml seyreltici ilave edin ve iyice karıştırın. Stomacher poşeti kullanımı önemle tavsiye edilir.

!!! Bacillus cereus (X-BC) sadece toz ürünler için test edilmelidir.

 

MEVZUAT KRİTERLERİ

Türk Gıda Kodeksi, Gıda ve İlaç İdaresi (FDA), Gıda Standartları Ajans (FSA) veya diğer yerel düzenleyici kurumlar.



    UYGULAMA NOTLARI

Compact Dry EC için, doğal fermente süt ürünleri (örneğin yoğurt ve yumuşak peynir) doğal β-Galaktosidaz içeriğinden dolayı besiyerinde renk değişimi görülebilir. Bu durum dikkate alınarak seyreltme yapılmalıdır.




                     

Compact Dry EC, β-Giucuronidase aktivitesine dayanan diğer E.coli testlerine benzer.

CompactDry™ EC; E. coli 0157: H7'yi tespit edemiyor

E.coli: Mavi koloniler

Koliform: Mavi koloniler + Bordo koloniler