• https://www.facebook.com/HFS-Mikrobiyoloji-278173669270053/
  • https://twitter.com/hfsmikrobioloji

Compact Dry PA (Pseudomonas Aeruginosa Sayımı)




  COMPACT DRY PA (P. aeruginosa) HAZIR BESİYERİ

   Compact Dry PA, P.aeruginosa tanımlanabilmesi için kullanıma hazır halde bulunan kromojenik hazır besiyeridir.

 
   ÖRNEK HAZIRLANMA SÜRECİ

    Sıvı gıdalarda uygulama; Compact Dry PA besiyerinin ortasına 1 ml. örnek aktarılır.(Gerekirse seyreltme yapılarak bu işlem gerçekleştirilir)

   Katı gıdalarda uygulama; Numune yeterli miktarda steril olarak alındıktan sonra seyreltme/ön hazırlık solüsyonuna konulur (buffered peptone, laktad v.b.) stomacher de iyice parçalanır ve homojenize edilir. Compact Dry Dillution Rack (Dilisyon Sıvısı) kullanılacak ise stomacher gerekmez. Örnek numunenin Compact Dry Dillution Rack kabinda 15(onbeş) saniye karıştırılması ekim yapmak için yeterlidir. Compact Dry PA Besiyerinin ortasına bu solüsyondan 1 ml. örnek aktarılır.(Gerekirse seyreltme yapılarak bu işlem gerçekleştirilir.)

   Swab testi için; Swab yüzeye uygulanır, bu swab tekrar haznenin içine konulur. Compact Dry PA besiyerinin ortasına swab içerisinde bulunan 1 ml. solüsyon aktarılır. Compact Dry Swab kullanmanız tavsiye edilir.




ÜRÜNE AİT BELGELER

                        


TEST BİLGİLERİ

• Compact Dry PA besiyerinin kapağı açılır ve içine 1 ml örnek besiyerine aktarılır.

• Örnek besiyerine otomatik olarak hızla yayılır ve birkaç saniye içinde besiyeri jele dönüşür, aktif hale gelir.

• Kapak tekrar kapatılır ve bilgileri not edilir. İnkübasyon için inkübatöre yerleştirilir.

• İnkübasyondan sonra besiyerindeki renkli koloniler sayılır. Beyaz bir kağıt üzerinde sayım yapmak bu işlemi kolaylaştırır.

• İnkübasyon süresi: 45 - 51 saat

• İnkübasyon sıcaklığı: 35 ± 2 °C

!!! İnkübasyon zaman / sıcaklığını toplam bakterinin sayılabileceği değerde tavsiye edilen şekilde kullanınız.

SONUÇ ANALİZİ

P.aeruginosa üremeleri kırmızı ve etrafı yeşil olarak gelişir. Diğer üremelerin etrafında yeşil pigment oluşumu gözlenmez.

SAKLAMA VE RAF ÖMRÜ

Oda sıcaklığında ( 1 °C – 30 °C) saklayınız.

İmal tarihinden itibaren 12 ay raf ömrü vardır.

NOTLAR

• Mikroorganizmaların büyüme alanı 20 cm²`dir. Bu alan besi yerinin altında 1 cm²`lik karelere ayrılmıştır.

Yoğun bakteri kolonisi var ise (sayım güçlüğü ) bu 1 cm²`lik karelerden en az 1 tanesinin içindeki üremiş koloniler sayılarak 20 ile çarpılır ve toplam koloni sayısına ulaşılır. Bu uygulama ancak kolonilerin besiyerinde homojen dağılımı ile uygulanabilir. 

• Compact Dry PA besiyerleri ISO 9001’ e uygun üretilmiştir.

Sayfa Başına Dön