• https://www.facebook.com/HFS-Mikrobiyoloji-278173669270053/
  • https://twitter.com/hfsmikrobioloji

Compact Dry PA (Pseudomonas Aeruginosa Sayımı)

DAHA KOLAY BİR ÇÖZÜM YOLU MUTLAKA VARDIR !



COMPACT DRY PA

PSEUDOMONAS AERUGİNOSA ANALİZİ



- Pseudomonas, düşük sıcaklıkta hayatta kalabilen ve gelişebilen bir psikrotropik bakteridir; bu nedenle, kırmızı et, kümes hayvanları, balık, süt ve süt ürünleri gibi soğutulmuş ürünlerin bozulmalarına neden olan bir bakteridir.

- Hayatta kalma yetenekleri su aktivitesi, tuz konsantrasyonu ve sıcaklık gibi çok çeşitli çevresel gereksinimlere dayanır. Bu nedenle, gıda ürünleri, kozmetik ve farmasötik ürünlerin yanı sıra klinik ortamlarda olabileceği bilinmektedir.

- Bakteri sayısındaki artış, yiyeceğin kalitesini ve güvenliğini azaltır ve hastalıklara yakalanma riskini arttırır. Bazı türler patojenik aktivite ile bilinir, bazıları immünocom vaat eden bireyler için fırsatçı bakterilerdir. Ayrıca Pseudomonas aeruginosa, çok yönlü metabolik kapasitesi, kalıcılığı ve çoklu virülans faktörleri nedeni ile üretken bir biyofilm oluşumuna sebep olduğundan gıda ve ilaç endüstrisinde ortak hedeftir.

                                     

 UYGULAMA


Aseptik olarak 1 g / 10 g veya pipet ile 1 ml / 10 ml numuneyi uygun steril bir kaba tartın



1:10 seyreltme elde etmek ve örneği homojenize etmek için 9 ml / 90 ml diluent (dilüsyon sıvısı) ekleyin

 

Ön zenginleştirme için 20°C – 1 saat bekletin



Gerekirse numuneyi seyreltin 

 

Kapağı açın ve Compact Dry besiyerinin ortasına 1 ml seyreltilmiş numuneyi ilave edin



Besiyerini ters çevirin ve belirtilen inkübasyon koşullarında inkübe edin
NISSUI Pharm: 35°C 48 saat



 Sonuç Yorumlama


P. aeruginosa: Kırmızı kolonilerin etrafında yeşil halkalı koloniler